CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. 
Başkan Berber yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
“Dünyada barışa çağrıların yapıldığı, barışa ihtiyacın acil duyulduğu, barış içinde bir yaşam, barış içinde bir doğa, barış içindeki bir evrene en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bu gün tüm dünyadaki barış, insanlık, eşitlik çağrıcılarıyla ortak bir ses oluyoruz. Yaşatmaktan yana, barıştan, insandan, yaşamdan yana dünyanın dört yanında buluşuyoruz; barış umutlarımızı büyütüyoruz.
    Ülkemizde, Kürt sorunu,  alevi sorunu, demokrasi sorunu ve insan hakları sorunları gibi temel sorunların; eşitlik, temel hak ve özgürlükler çerçevesinde acilen çözüme kavuşmasına ihtiyaç vardır; farklı kültür, kimlik, inanç, cinsiyet eşitliği ve farklı yaşam biçimlerinin anayasal güvenceye kavuşması ile tüm toplumsal kesimlerimiz rahat bir nefes alacak; sevgi, saygı, dayanışma, işbirliği, demokrasi, barış,  hoşgörü değerleri güçlenecektir. Hayatın her anında, herkesle, her şeyle barışçıl bir birlikteliği büyüterek ülkemizi ve dünyayı  güzelleştirebiliriz.
Savaşsız, sınırsız, sömürüsüz ve sınıfsız bir dünya için mücadele edeceğiz. Savaşa karşı barış, ayrımcılığa karşı eşitlik, ırkçılığa karşı kardeşlik sesleriyle Samandağ ilçe CHP kadın kolları yönetimim ile birlikte Dünya Barış Gününüzü kutluyoruz. “
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli 

Editör: TE Bilişim