CHP'li Belediyelere Yeni Operasyon: Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltında CHP'li Belediyelere Yeni Operasyon: Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltında

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve uluslararası toplumun sessizliğini sert bir dille eleştirdi. 
SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, yardım gönüllülerinin içinde bulunduğu Madleen yardım gemisine yapılan saldırıya tepki göstererek “Dünyanın unuttuğu vicdanı omuzlayan Madleen'e yapılan saldırı, insanlığın ortak değerlerine bir darbedir.” dedi.
Çalışkan, yaptığı açıklamada, soykırıma maruz bırakılan Filistin halkı için yalnızca sözlü kınamaların yetersiz kaldığını belirterek, Türkiye'nin gerçek bir tavır alması gerektiğini vurguladı.
Çalışkan, Saadet Partisi olarak zulme ve zalimlerle iş birliğine karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini ifade ederken, özellikle alıkonulan 12 kişi ve Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.
Milletvekili Çalışkan, açıklamasında  “Gelin, bu zulme karşı hakiki bir tavır alarak dünyaya somut bir adım attığınızı gösterin” diyerek hükümete yönelik çağrısında şunları vurguladı:
    İsrail'e yapılan petrol sevkiyatının durdurulması,
    Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması,
    Askeri malzeme taşıyan gemilerin Türk limanlarına girişinin engellenmesi,
    İsrail'i protesto eden vatandaşların cezalandırılmasına son verilmesi.
Çalışkan, Türkiye'nin bir uluslararası yardım filosuna öncülük etmesi gerektiğini belirterek, farklı ülkelerden gemilerin dahil olacağı insani yardım organizasyonunun Gazze'ye ulaşmasının kritik önem taşıdığını ifade etti.
"Artık boş laflardan, kuru sloganlardan ve hamasetten vazgeçilmeli. 
Türkiye, uluslararası toplumu harekete geçirecek somut adımlar atmalı" diyen Çalışkan, hükümetin İsrail'e karşı net tavır alması gerektiğini belirtti.
SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan “Eğer bu zulmü durduramıyorsak, en azından buna dikkat çekenleri susturmamalıyız” diyerek Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım ulaştırılması konusunda daha aktif rol üstlenerek, farklı ülkelerden insani yardım taşıyan gemilerin oluşturacağı bir uluslararası yardım filosuna Türkiye'nin öncülük etmesi gerektiğini dile getirdi.
Çalışkan “İnsani yardım bir vicdan sınavıdır. Türkiye, bu sınavda adaletin ve merhametin sesi olmalı.” ifadelerini kullandı.
Foto:Haber merkezi-Haber: Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları