CHP Milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara yoğun bir ziyaret programıyla seçmenlerle buluşarak hem Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de CHP’ye oy istedi.
İskenderun Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Kara genel sekreter Engin Vayısoğlu ile sohbet ederek borsanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Daha sonra İskenderun Deniz Ticaret Odasına geçen Kara burada başkan Kemal Kutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet ederek İskenderun körfezinin ve ticaretinin pandemi ve deprem sonrasında ki gelişmeleri hakkında sohbet etti.
Ziyaret programına katılan CHP adayı Servet Mullaoğlu ile birlikte ONFİL’e geçen Nermin Yıldırım Kara işletme sahibi Yusuf Yılmaz ve çalışanlarla seçim üzerine sohbet etti. İş dünyasının zor durumda olduğunu söyleyen Kara,  Mayıs seçimlerinden sonra vatandaşlar gibi iş dünyası da rahat bir nefes alacak dedi.
Nermin Yıldırım Kara ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla İskenderun’daki Gazeteciler dernek ve cemiyetleri ziyaret etti. İskenderun Gazeteciler Cemiyetine giden Kara burada başkan Diyap Atar, yönetim Kurulu ve basın mensupları ile birlikte basının depremden sonra ki yaşam ve iş şartları üzerine sohbet ettiler.
CHP Hatay Milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara ve CHP heyeti sırasıyla: Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Köybaşı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilcisi Işık Şener, AKİYAD Başkanı ve TİMBİR ( Türk İnternet Medya Birliği Hatay İl Başkanı Veysel Cıncık ile yönetim kuruları ile basın mensuplarının sorunları ve sıkıntıları üzerine sohbet ettiler. Basının meclisteki sesi olacağını ifade eden Kara, mecliste basın emekçilerinin haklarını en yüksek sesle savunacağı sözü verdi.
FİLESAN A.Ş ziyaretinde ise iş dünyasının sorunları ele alındı Firma sahipleri Riyad, Bilgin ve Necmi Türkoğlu ile iş dünyasının sorunları konuşulurken Nermin Yıldırım Kara daha sonra firma çalışanlarını da ziyaret ederek kolaylıklar diledi.
Depremzedelerin kaldığı Millet Bahçesinde bulunan çadırkente de uğrayan Nermin Yıldırım Kara burada kalan vatandaşların kalıcı konutlara en kısa zamanda geçeceklerini ve tek kuruş ödemeden bu konutlara yerleşeceklerini söyledi. Her girdiği çadırda vatandaşların sorunlarını dinleyen Kara, seçimlerden sonra depremin kader olduğunu ancak yaşam şartlarının bir tercih olduğunu göstereceklerini ifade etti.
Mahalle ve ev toplantılarına da katılan Kara Gültepe Mahallesinde Atike Demir’in kaldığı çadır önünde mahalle sakinleriyle buluştu. 20 yıllık iktidarın artık miadını doldurduğunu ifade eden Kara, çadırlarda kalan vatandaşlarımızın bu durumu hak etmediklerini, daha rahat daha sağlıklı şartlarda kalıp kısa süre içerisinde de kalıcı konutlarına geçilmesi gerektiğini söyledi. Millet ittifakının iktidarında ve 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ülkeye yeniden bahar geleceğini her kesimin artık rahat bir nefes alacağını vurguladı.
Buradan modern evler mahallesine geçen Kara, Mamo Göreli ve ailesinin davetlisi olarak mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti.
Günü Belen'de itfaiye personeli ile tamamlayan Nermin Yıldırım Kara Belen itfaiye amirliğinde ki nöbetçi itfaiye erleri ile sohbet ederek hayırlı mesailer diledi.

Editör: TE Bilişim