Küba'nın başkenti Havana'da bulunan Saratoga Oteli'nde patlama meydana geldi.

Küba Devlet Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, yaralanan 30 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Cuma günü meydana gelen şiddetli patlamanın sonucunda şehrin tarihi merkezindeki otelin ön cephesinin neredeyse tamamı yıkıldı ve sokağa moloz parçaları saçıldı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki bazı binaların camlarının kırıldığı görüldü.

AA'nın haberine göre yetkililer, patlamanın meydana geldiği otelin yakınında bulunan okuldaki çocukların tahliye edildiğini ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Patlamanın gaz kaçağı sonucu gerçekleştiği ihtimali üzerinde duruluyor.

İlerleyen saatlerde yapılan açıklamada ise ölü sayısının 18'e, yaralı sayısının da 14'ü çocuk olmak üzere 64'e yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, ölenler arasında bir çocuk ile hamile bir kadının da bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, olayın bir saldırı değil bir kaza olduğunu hatırlatarak, vatandaşlardan kan bağışı çağrısında bulundu.

Küba basınına göre, otelde bir süredir devam eden tadilat çalışması kapsamında, borulara gaz akışı sağlanırken patlamanın yaşandığı öne sürüldü.

Editör: TE Bilişim