İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden bir füzenin dün akşam saatlerinde İsrail topraklarına gönderildiğini, füzenin Demir Kubbe Savunma Sistemi'yle engellendiğini açıkladı. Bölgede akşam saatlerinde siren sesleri de duyuldu. Bölgeden herhangi bir ölüm ya da yaralanma olayı bildirilmedi. Gazze'de yer alan herhangi bir örgüt de henüz herhangi bir füze saldırısını üstlenmedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in hükümeti, İsrail polisinin "protestoculara karşı serbestçe hareket edebileceğini ve tam yetki verileceğini" söylemişti. İsraillilerin ibadet etmek için İsrail polisi eşliğinde kutsal bölgeye girmesi ancak Filistinlilere izin verilmemesi sonrası, Gazze merkezli Filistinli direniş örgütü Hamas "El Aksa bizimdir, sadece bizim olacak" açıklaması yapmıştı.

ÜRDÜN'DEN İSRAİL'E TEPKİ

Öte yandan, İsrail'in komşusu Ürdün de İsrail'in ülkedeki maslahatgüzarını protesto amaçlı dışişleri bakanlığına çağırdı. Ürdün, birkaç gündür İsrail polisinin operasyonlar düzenlediği eski şehir de dahil olmak üzere Doğu Kudüs'teki kutsal topraklarda koruma görevini üstleniyor. 

İsrail polisi hafta sonu Mescid-i Aksa'da Filistinlilere plastik mermi ve biber gazlı saldırılarda bulunmuş, 170'ten fazla kişi yaralanmıştı. 

Editör: TE Bilişim