Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere yardımcı kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanlığı, yardımcı kitaplardaki fahiş fiyatlar nedeniyle öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullar, velilerden yardımcı kaynak kitap istemeye başlamıştı.

Velilerden de kaynak kitapların fiyatlarına yönelik tepkiler geliyordu.

Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuyla ilgili bir uygulamayı devreye soktu.

Bu kapsamda, her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi açıklanacak.

Tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için hazırlanan pakete ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 bin soruluk ilk pakete tüm öğretmen ve öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceklerini belirtti.

ÜCRETSİZ OLARAK ERİŞİME AÇILACAK

İnternet üzerinden ücretsiz olarak erişilecek kaynak paketleri, ayrıca İl müdürlükleri tarafından ihtiyacı olan öğrencilere basılı olarak ulaştırılacak. Bu kapsamdaki ilk paket bugün yayınlandı.

Yardımcı kaynak destek paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor.

5 BİN SORULUK YARDIMCI KAYNAK

Yayınlanan destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm sınıf seviyelerinde 5 bin soruluk yardımcı kaynak bulunuyor.

Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve böylelikle öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca paket, temel eğitim kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik 750 sorudan oluşan Çalışma Sorularını da içeriyor.

LGS ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI DA PAKETLE BERABER YAYINLANDI

8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin 2022 yılında yapılacak olan “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav”a yönelik hazırlıklarına destek vermek adına örnek soru kitapçığı da bu ay itibarıyla öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Örnek sorular her ay düzenli olarak yayınlanmaya devam edecek. Sınava girecek öğrenciler için hazırlanan LGS Sayısal ve LGS Sözel kitapları da güncellendi. Bu kitaplarda da bin 375 soru yer alıyor.

ETKİLEŞİMLİ SORULAR İLK KEZ YAYINLANDI

MEB, ilk kez 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için elektronik ortamda etkileşimli sorular yayınladı. 450 soru bulunan çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte “açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim” özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı.

Etkileşimli sorularda üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak sağlayan ve öğrencilere kendi cevabını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek şekilde yapılandırıldı.

Editör: TE Bilişim