“SAMANDAĞ KERBELAYA DÖNDÜ”
Eğitim Sen Samandağ Şubesi geçtiğimiz Cuma günü yine Abdullah Cömert Alanındaydı. Samandağ Şubesi Yönetici ve üyelerinin katılımıyla ilçemizin sorunlarının gündeme alındığı oturma eylemi 20. Gününü tamamladı. 
Eyleme; TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, Tüm Emekli Sen Samandağ Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyeleri, HDP İl Yöneticisi Tuncay Yılmaz, SYKP adına Ali Nehir destek verdi.
Eğitim Sen adına açıklamayı Esat Kudret gerçekleştirdi. Kudret, konuşmasında “Haklı taleplerimiz için 20 gündür bu alandayız. Bu alanda en başında sıkıntısını çektiğimiz, öfkemize yenilerek çoluğumuza çocuğumuza bağırdığımız, komşumuzla kavga etmek zorunda kaldığımız, gece nöbet tutmak zorunda olduğumuz. Aradığımızda HatSu tarafından “neden nöbet tutmuyorsun” diye azarlandığımız, tanker beklediğimiz, su hakkımız için buradayız. Gölgesinde oturacak ağaç bulamadığımız parkımız için buradayız. Binamızı yaparken daha inşaat halindeyken parasını peşin verdiğimiz park alanlarımızın parkomat adı altında gaspı için buradayız. Yıllardır ihmal edilen bir ilçenin yani 50 yıldır kamusal belediyecilik, kamusal hizmet sloganının sadece seçimden seçime atıldığı bir ilçede kamusal istihdam, kamusal hizmeti talep etmek için buradayız.  Aslında taleplerimizin karışık hiçbir yanı yok, hepsi açık ve net. Buradan halkının haklarını sahiplenmesi gereken Samandağ Belediyesi, halkına bu eziyeti yaşatan HatSu, bizim ilçemizden çıkan suyun bize dönüşünü sağlamayan Büyükşehir Belediyesi inlesin dursun. Tartışmıyoruz. Su haktır nokta. Bu halkı susuzluğa mahkum edemezsiniz nokta. Kerbela’ ya çeviremezsiniz, bu halk size bunu ödetir nokta. Taşeron emek hırsızlığıdır, çifte sömürüdür, sömürünün en ahlaksız boyutudur. İhale ranttır, hırsızlıktır. Çevre temizlik vergisi ödeyen bu halkın park hakkıdır. Başka yerlerden gelen insanlar Samandağ’ını çok farklı biliyor ama o bildikleri Samandağ’a onları kavuşturamadığımız için önce o insanlardan sonra halkımızdan özür diliyoruz. Bu halk hakkettiği halkçı, katılımcı, hesap verebilen, şeffaf, kamusal istihdamı, kamusal hizmeti önceleyen belediyeyi hakkediyor . Haklarımızı alana kadar, üç maymunu oynayanlar bizi duyana kadar buradan ayrılmayacağız nokta. “dedi.  Kudret, konuşmasında Samandağ Halkına’ da seslenerek “Talep ettiğimiz sizin haklarınız.  Vergilerinizle parası peşin ödenmiş haklarınız. Bunu size sağlamayanlar suç işliyor. Çağrımız şu: hak alma yeri burası, evde oturup bağırıp çağırmak, isyan etmek, çoluğa çocuğa bağırıp, eşini azarlamak, komşuyla kavga etmek çözüm değildir. Çözüm yeri burasıdır. Buraya gelerek haklarınızı savunan bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Gücümüz birliğimizden gelir.” dedi.

Editör: TE Bilişim