Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomist Güldem Atabay, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gazeteci Emin Çapa ve yayıncı Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

TRT Haber‘in BDDK kaynaklarına dayandırarak yayınladığı habere göre, suç duyurusu, “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” maddesine aykırılıktan yapıldı.

Emin Çapa: İsabetli olmuş

Suç duyurusunu görev yaptığı halktv.com.tr’ye değerlendiren ekonomi gazetecisi Emin Çapa, bankaların itibarının zedelenmemesi konusunda son derece hassas davranan biri olduğunu belirterek, “Bu konuda bana suç duyurusunda bulunulması isabetli olmuş” dedi.

Kurumdan geçen hafta da bir açıklama yayımlanmış ve sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimler gözlendiğini belirterek, bunları yapan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim