Döviz kurları güne yatay hareketle başladı.

Dolar 18,10 liradan güne başlarken, dün kapanışta 18,07 lira seviyesindeydi.

Dolar, Euro'yu geçti!

Euro ise 17,96 liradan fiyatlanıyor. Euro dün günü 17,97 liradan kapattı.

Euro/dolar paritesi dün 1 seviyesinin altına düşmüştü. Parite bugünde 0,99'dan işlem görürken, doların euro karşısındaki değer kazancı devam ediyor.

Dolar, Euro'yu geçti!

Avrupa'da artan enerji krizi korkusu ve Fed'in beklenenden daha şahin kararlar alacağına yönelik beklentiler Euro/dolar'ın 0.9942'ye gerilemesine yol açtı.

Avrupa ülkeleri yeni haftaya olası bir gaz krizi korkusuyla girdi. Kuzey Akım Boru Hattı'nda 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gaz sevkiyatının kesileceğinin açıklanmasıyla doğalgazın megavatsaat fiyatı Avrupa'da 284 doları gördü. Doğalgaz fiyatlarındaki haftalık yükseliş yüzde 30'a yaklaştı.

ABD'de ise Fed'in beklenenden daha şahin kararlar alacağına yönelik bir algı oluşmaya başladı. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin'in Fed yetkililerinin önden hızlı yüklemeli faiz artırımına 'meyilli' olduğunu söylemesi bu beklentiyi yükseltti.

Bu iki gelişme Euro/dolar'ın 14 Temmuz'dan bu yana ilk kez 1'in altını test etmesine sebep oldu. Parite 0.9942'ye kadar geriledi. Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de haftaya yüzde 0.4'lük yükselişle başladı.

Yurt içinde ise dolar/TL ve Euro/TL gün içerisinde aynı anda 18.13 ve daha sonra da 18.10'u görerek eşit seviyede işlem gördü. TSİ 18.30 itibarıyla ise dolar/TL 18.08'den işlem görürken Euro/TL 17.98'e geriledi.

Editör: TE Bilişim