Toplantı öncesi konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay "TÜİK temsilcisi kusura bakmasın enflasyon yüzde 21 deniyor ama gelen zamlar ortada" dedi ve düşük bir zam teklifini kabul etmeyeceklerini söyledi.

İlk toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kasım ayında 26 şehirde 604 işveren ve 2 bin 500 işçiyle yaptıkları anketin sonucunu açıkladı, şirket sahibi ve yöneticilerinin yüzde 33,9'unun asgari ücretin 3 bin 500-3 bin 750 TL arasında olması gerektiğini düşündüğünü, işçilerin ise yüzde 37,3'ünün 3 bin 750-4 bin TL arasında bir asgari ücret beklediğini söyledi.

Şirket sahipleri ve yöneticiler arasındaki ayrıma da dikkat çeken Bilgin, patronlar arasında en büyük grubun 3 bin 500-3 bin 750 TL arası asgari ücret isteyenler olduğunu, buna karşılığı profesyonel yöneticiler arasındaki en büyük grubun 6 bin TL ve üzeri asgari ücret isteyenler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım ayında AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleteceğiz" demişti.

Editör: TE Bilişim