Depremden Gezi'ye, basın özgürlüğünden demokrasiye… Değirmenci: “Bu yıkımı ve adaletsizliği kayda geçirmek boynumuzun borcu”
Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Kitap Fuarı kapsamında gazeteci-yazar İrfan Değirmenci, Hataylılarla bir araya geldi.
Yoğun katılımın olduğu söyleşide Değirmenci, “Başka bir dünya mümkün” sözleriyle hem umudu hem direnişi işaret etti.
Konuşmasında 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki sürece değinen Değirmenci, Samandağ Belediyesi'nin Türkiye İşçi Partisi tarafından kazanmasının sembolik önemine dikkat çekti. Dayanışma, direnç ve halk iradesi vurgusu yapan Değirmenci, “Bu büyük yıkımda birbirimize tutunarak ayakta kaldık. Olan biteni, adaletsizliği, unutulmasın diye kayda geçmek zorundayız” dedi.
Söyleşide referandum sürecinde “Hayır” dediği için ekranlardan uzaklaştırılması, gazetecilik yaşamı, Can Atalay ve Ekrem İmamoğlu'yla ilgili hukuksuzluklar, Fatih Altaylı örneğiyle basına dönük baskılar ve tekçi zihniyet de gündeme geldi.
Gezi Direnişi'nde hayatını kaybeden Hataylıları anmayı da ihmal etmeyen Değirmenci, “Gezi bir park değil; bu ülkenin vicdanıydı. Gezi'de yitirdiğimiz canları, yaşadığımız adaletsizliği, hep birlikte hatırlamak ve hatırlatmak zorundayız” diye konuştu.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı