AKP Milletvekili İsmail Uçma yaşamını yitirdi

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

AKP'de 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği yapan İsmet Uçma yaşamını yitirdi. 66 yaşındaki Uçma, bir süredir tedavi görüyordu.

Uçma'nın cenazesi yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Şentop'tan İsmet Uçma için taziye mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Uçma için taziye mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şentop, "Sadece siyaset dünyamıza değil, kültür ve düşünce hayatımıza, hayat kültürümüze de zarif katkıları unutulmayacak olan İsmet abimiz rahmet-i Rahman'a kavuştu. Güzel ve müstakim bir hayat, güzel bir ölüm..." ifadesini kullandı.

İsmet Uçma kimdir?

1 Ocak 1955'te Ordu Fatsa'da doğdu. İlahiyatçı, İktisatçı, Siyaset Bilimci ve Yayıncı olan İsmet Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Bir dönem özel bir okulda öğretmenlik yaptı. Yayıncılık hayatına 1983 yılında Bir Yayıncılıkta editör olarak başladı ve 1986 yılında İşaret Yayınlarını, 2000 yılında da Şehir Yayınlarını kurdu. 1994-1997 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildi.

AKP Kurucu Üyesi olan Uçma, 2011’de Ak Parti İstanbul Milletvekili seçildi. Birleşik Dağıtım, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği, NEŞKO, İTO Basın Yayın Komisyonu, ÜSEV gibi kuruluşlarda farklı görevler üstlenen Uçma 6 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim