Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir'in görev yaptığı Ankara ili Çankaya ilçesi Yargıtay 1. Başkanlığı Mescidi İmam hatipliği görevinden ve memurluktan ihraç edildiği ortaya çıktı.

Başkent Aktüel'in ulaştığı  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 7 Ocak 2022 tarihli yazısında, Ankara ili Çankaya ilçesi Yargıtay Birinci  Başkanlığı Mescidi İmam Hatibi Mehmet Ali Güldemir'in, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 98/b hükmü uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki  memurluğunun sona erdirildiğine dair ilgili karar yer alıyor.

Dağıtım yerlerine gönderilmek üzere düzenlenen yazıda, "Söz konusu olurun adı geçene tebliğ edilerek görevden ayrılış tarihinin İKYS  Modülüne işlenmesi, ayrıca bu konuda düzenlenecek olan tebliğ-tebellüğ belgesinin Atama  2. Başkanlığımıza ivedi olarak iletilmesi hususlarında  bilgilerini ve gereğini rica ederim”" ifadesi yer alıyor.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı ola Diyanet -Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir'in  meslekten ihracına dair gereğinin yapılması için Ankara İl Müftülüğüne gönderilen evrakta  bahsi geçen 657 sayılı Devlet memurluğu Kanunun "memurluğun sona ermesi" başlıklı  98/b maddesi şöyle: Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi

Editör: TE Bilişim