İzmir’deki 30 Ekim depreminde 36 can kaybının yaşandığı Rızabey Apartmanı ile ilgili davanın ilk duruşması sona erdi. Mahkeme, 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken davayı 10 Eylül'e erteledi. Rızabey enkazında iki çocuğu ve 2 yeğenini kaybeden Hüseyin Yücel, duruşma salonunda fenalaştı.

İzmir depreminde 36 kişi yaşamını yitirdiği ve 17 kişinin yaralandığı Rızabey Apartmanı ile ilgili davanın ilk duruşması, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü.

Mahkeme heyeti, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak' suçundan 20'şer yıl hapis cezası istenen 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 10 Eylül'e erteledi.

Rızabey enkazında iki çocuğu ve 2 yeğenini kaybeden Hüseyin Yücel, duruşma salonunda fenalık geçirdi. İlk müdahalesi duruşma salonunda yapılan Yücel, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yücel'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AVUKAT GÜZEL: "DURUŞMA KÖTÜ SONA ERDİ"

Müşteki Yücel ailesinin avukatı Dilek Güzel, duruşma sonrası açıklama yaptı. Güzel şunları söyledi:

"Sanık ifadeleri alındı, SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlanan tutuklu sanıkların ifadeleri tam olarak alınamadı. Mahkeme müşteki ifadelerini almaya başladı. Müvekkillerimden Hüseyin Yücel duruşma salonunda fenalaştı. Eşi Emine Hanım da fenalaştı. Duruşmaya ara verilmek zorunda kalındı. Aileler çok acılı. Duruşma kötü bir şekilde sona erdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dava, 10 Eylül Cuma günü saat 9:30'a ertelendi. Gerginler, iki çocuklarını, iki yeğenlerini ve annelerini kaybettiler. Her aile çok acılı. Ağzı süt kokan çocuklarını mezara verenler var. Hepsinin acısı çok yoğun. Hüseyin nasıl bu krizi geçirdi bilmiyorum. Öncesinde bir sağlık sorunu yok. Hepsi psikolojik tedavi görüyor. Antidepresanla ayakta duruyorlar."

Editör: TE Bilişim