TBMM Genel Kurulu’nda yapılan gizli oylama sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine Mete Hacıarifoğlu seçildi.

Hacıarifoğlu, Ak Parti kontenjanından üye oldu.

RTÜK'te 1 Temmuz'dan bu yana bir üyelik boştu. 1 Eylül'de yasama faaliyetlerine yeniden başlanan Meclis'te, en geç 1 Kasım gününe kadar üye seçiminin yapılması gerekiyordu.

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu,  TBMM Başkanlığı'na, RTÜK üyeliği için iki isim sunmuştu. Dervişoğlu, dilekçede, "Anayasa ve 6112 sayılı Kanun’un amir hükümleri ve TBMM Başkanlığı'nın günümüze dek olan uygulamalarına göre RTÜK üyeliği seçimi, Kanun’un 35. maddesinin beşinci fıkrası gereği seçim anında Meclis’teki siyasi parti gruplarının halihazırdaki sandalye dağılımına göre gerçekleştirilmesi gerekiyor" ifadesine yer vermişti.

Dilekçede, "TBMM'de halihazırdaki siyasi partilerin sandalye dağılımına göre İyi Parti Grubu'na düştüğü kesin olan RTÜK üyeliği için Başkanlıkça grubumuzdan halen isim talep edilmediğinden, tarafımızca isimler ve özgeçmişleri ekte sunulmaktadır" denilmişti. 

Dervişoğlu, Meclis Başkanlığı'nı adalet çağrısı yaparak, "İyi Parti, bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacaktır" demişti. 

Mete Hacıarifoğlu kimdir?

Mete Hacıarifoğlu, Ağustos 1973’te Karabük’te doğdu. 1996-2003 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yaptı. 2003-2009 yılları arasında RTÜK’te uzman kadrosunda görevlendirildi. 2009-2013 yılları arasında AB Bakanlığı’nda geçici görevli personel olarak çalıştı. Daha sonra RTÜK’e döndü; 2013’ten bu yana araştırmacı kadrosunda Özel Kalem Müdür Vekili olarak görev yapan Hacıarifoğlu, TBMM'de yapılan oylama sonucu RTÜK üyesi oldu. 

Editör: TE Bilişim