160 DÖNÜMLÜK SANAYİ SİTESİ STARTI VERİLDİ
Samandağ Belediye Meclisi Temmuz Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Eryılmaz, Eski Eserler Mevkiinde 160 dönümlük alana sanayi sitesi kurma çalışmalarına başladıklarını belirtti. 
Toplantıda 3 gündem maddesi ve 2 önerge görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda bir önceki meclis tutanak özeti görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekle ilave ve Revizyon Nazım İmar Planı kararları doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 02.04.2021 tarih ve 43 sayılı meclis kararı ile imar komisyonuna havale edilmiştir. 
Planın incelenmesi ve eksikliklerin giderilme süresi pandemi koşullarından kaynaklı henüz tamamlanmadığından 1/1000 ölçekli uygulama imar planının incelenmesinin tamamlanması için imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Ağustos ayında tatile girecek olan meclisin Eylül ayı toplantısı 2021 Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşecek. 
Meclis Üyesi Aydın Duran tarafından Çiğdede ve Mızraklı Mahallelerinde Toroslar EDAŞ’a 25 yıllığına bedelsiz trafo yeri tahsisi için verilen iki önerge oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplatıda konuşan Başkan Eryılmaz, Eski Eserler Mevkiinde 160 dönümlük alana sanayi sitesi yapmak için çalışmalar başlattığını ifade etti. 
Eryılmaz “İlçemizin böyle bir sanayi sitesine acilen ihtiyacı vardır. Hem ses hem de görüntü kirliliği hiç hoş bir görüntü vermiyor. Kuracağımız sanayi sitesinde bütün esnafı kapsayacak bir çalışma yapıyoruz. Bu ciddi bir proje, maliyetli bir projedir, bununla ilgili Avrupa Birliği’ne hibe başvurusunda bulunduk. Bu proje hayata geçerse Samandağ için çok iyi olacak. Kurulacağı 160 dönümlük alan hem şehir dışında hem de şehre yakın, esnafımızın rahat çalışacağı bir site olacak.
Samandağ girişiyle ilgili bir çalışma başlattık. Favvar Çayı ile ilgili DSİ’den gerekli izinleri aldık. peyzaj, ışıklandırma ve diğer çalışmalar olacak Samandağ’a yakışan bir şehir girişi olacak. Ayrıca ilçe stadı ve kapalı spor salonu arasındaki alanı mesire alanı yapacağız. Halkın rahatlıkla gidip dinleneceği, piknik yapacağı bir alan haline getireceğiz. Sahil Park Projesi devam ediyor. Bu proje ve Gastronomi Köyü’nün açılışını  eylül-ekim ayında birlikte yapmayı hedefliyoruz. 
Elbette bu projeleri hayata geçirebilmemiz için kredi almamız gerekecek .” dedi. 
Toplantıda belediyenin Haziran ayı gelir-gider bilançosu okunarak slayt gösteriminde de sunuldu.

Editör: TE Bilişim