Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, aile baskısı sebebiyle kaldığı cemaat yurdunda maruz kaldığı durumları anlattığı video kaydını ve ardından bıraktığı notu arkadaşlarına gönderip yaşamına son verdi.

Kara’nın olay öncesi çektiği videoyu Aykırı’dan Batuhan Çolak sosyal medyada paylaştı. Çolak’ın aktardığına göre Kara’nın cansız bedeni Hilalkent Mahallesi’nde bulunan cemaat yurdunun önünde bulundu.

20 yaşındaki öğrenci yaşamına son vermeden önce kaydettiği videoda ailesi tarafından cemaat yurdunda kalması için nasıl baskılandığını, yurtta namazlar ve cemaat dersleri dışında tıp derslerine çalışmak için vakit bulamadığını ve yaşama sevincinin elinden alındığını ve özgür hissetmediğini anlattı.

Arkadaşlarına intihar sonrası gönderdiği notta ise eğitim sisteminin zorluğundan bahseden 20 yaşındaki öğrenci, okulu bitirdikten sonra ise yaşayacağı zorlukları ve gelecek kaygısından bahsetti.

“KARDEŞLERİMİZİN AHI SARAY’I YIKAR”

Kara’nın açıklamalarının paylaşıldığı bir gönderiyi alıntılayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Yazık çok yazık. Aslan gibi delikanlı. Bu gençlerin kardeşlerimizin ahı sarayı yıkar” dedi.

Devletin yeterli sayıda yurt yapmadığını belirten Özkan, “Üç kuruşluk çıkarları için bu gençleri yakanlar bilin bu çürük düzeninizi değiştireceğiz. İktidarımızda her genç devlet yurdunda kalacak. Özgür olacak” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim