Tüm Emekliler Sendikası Samandağ Yürütme Kurulu tarafından Sivas Katliamının 28. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapıldı. 
Yapılan açıklamada “2 Temmuz 1993 Yılı Sivas katliamını #unutMADIMAKlımda etiketiyle anmaya ve hakikatları yeni nesillere aktarmaya devam edeceğiz.
    2 Temmuz 1993’te Sivas'ta yaşamını yitirenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da eylem ve etkinliklerle unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı egemenlere yüksek sesle hatırlatıyoruz.
    Sivas Madımakta Ne Olmuştu ?
    2 Temmuz 1993’te Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri düzenlenmişti. Bircok sanatcı, aydın ve fikir insanı etkinliklere katılmak için davetliydi .
     Kente toplanan gerici, yobaz, faşist zihniyetle yoğrulup şekillenen gruplar etkinliklere katılmak için Sivas’a giden aydınların bulunduğu MADIMAK Otelini ateşe verdiler.
      Otele sığınan 35 yurttaş yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirdi. Olaydan 51 yurttaş da yaralı kurtuldu.
     Bu katliamda 33 aydın, yazar, sanatçı 2 otel çalışanı 2 de eylemcilerden olmak üzere 37 yurttaş can verdi.
    Tarihin geçmiş katliamlarında olduğu gibi ne yazık ki bu katliamın da failleri ve hakikatların da açığa çıkarılmadığını yaşayarak gördük. 
   Ama biz unutmadık unutturmamak için de bu kara günü yeni nesillere naklederek birgün sorumlularının halklar önünde mutlaka hesap vermesini isteyeceğiz.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim