30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki korteje; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kabine üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kortejin, Arslanlı Yol’daki yürüyüşünün ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:  

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, EMİN ELLERDEDİR"

"Aziz Atatürk; bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından Büyük Zafer'in 99'uncu yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. Bu tarihi günde zatıalinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Türkiye'yi bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda parlak bir geleceğe taşıyoruz. Savunma sanayinde attığımız adımlarla milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığını her alanda daha da artırıyoruz. Demokraside, adalette, hak ve özgürlüklerde hayata geçirdiğimiz reformlarla cumhur ile Cumhuriyetimiz arasındaki bağı tahkim ediyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, emin ellerdedir. Ruhun şad olsun." 

Anıtkabir, devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açıldı.

Editör: TE Bilişim