Ankara'da düzenlenen 'Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu' na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, muhtarlara 'mahkemeyi beklemeyin' çağrısı yapan İçişleri Bakanı Soylu’ya isim vermeden mesaj gönderdi.

Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu’nda konuşan Gül, “İnsan için yaşamak hakkını anlamlı kılan insan onuruna saygının mütemadiyen korunmasıdır. Doğuştan gelen hak ve özgürlüklerin tanınmasıdır. İnsanın istediği gibi inanması, inandığı gibi yaşayabilmesidir. Hukukun işlevi, bütün bu hakları koruması, en asli görevidir. Bizim için de siyaseti anlamlı kılan, insanı hak ve özgürlükleriyle yaşatmaktır.”

Adalet Bakanı Gül, geçmişten ders çıkarmanın gerektiğini, hukuk devleti ilkesinin demokrasi açısından hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek “Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. ‘Biz yapalım hukuk arkadan gelsin’ değil, ‘Hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım’ anlayışı içerisindeyiz. Bu inanç ve kararlılıkla, sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hukuk devletinden ve hukuka bağlılıktan bir milim sapmadan, ödün vermeden hedeflerimize yürüme kararlılığındayız.” ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU NE DEMİŞTİ?

26 Ekim'de 'Kadın Muhtarlar Derneği 3. Kongresi' nde konuşan Soylu, metruk binalar için muhtarlara çağrısında bulunmuştu. Soylu, kadın muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında “Yıl 2017 Türkiye’de uyuşturucuya bağlı doğrudan ölümlerin sayısı 941 kişi. Şimdi bu sayı 314’e düştü. Bu ortak mücadelemizin sonucudur. 110 bin metruk bina vardı biz bunun 75 bininden fazlasını yıktık. 15 binini de restore ettik. Geriye 15 bin bina kaldı. Muhtarlarımız ‘Mahkeme kararı var yıkamayız’ diyorlar. Arkadaş sen gece yık mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. O bina orada durdukça o binada uyuşturucu kullanılıyor. O binada asayişsizlik yapılıyor. Gece yarısı dozer gelsin, yıksın. Kim yıktı biz nereden bilelim ya? Biz de sabahleyin bu metruk binanın oradaki molozunu kaymakamlık valilik olarak toplayalım. Biz bunu yaptık yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim