Gazeteci Sedef Kabaş, Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası’nda “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” demiş ve hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten soruşturma açılarak gözaltına alınmıştı.

AKP, Kabaş’la birlikte programın diğer iki konuğu Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için de harekete geçti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Özkoç ve Erdoğdu da dahil olmak üzere 3 isim hakkında AKP teşkilatları olarak suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

KANDEMİR'DEN AÇIKLAMA

AKP'li Erkan Kandemir de söz konusu programa katılan diğer konuklar Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu da dahil olmak üzere üç isim hakkın AKP teşkilatları olarak suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Kandemir Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

"Bir televizyon kanalında Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza dönük kabul edilemez, ahlaksız ifadeler sebebiyle AK Parti teşkilatları olarak tüm ülke genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: TE Bilişim