Ankara'da MTA önünde doğalgaz patlamaları oldu

Ankara'da İnönü Bulvarı MTA yerleşkesi önünde doğalgaz patlamaları oldu. Patlama sonrası çıkan yangın söndürüldü. Can kaybı ya da yaralı yok.

ANKARA - Ankara-Eskişehir karayolu üzerinde yer alan Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü yerleşkesinde arka arkaya patlamalar yaşandı. Patlama sonrası çıkan yangının ardından bölgeye ekipler sevk edildi. Karayolunun bir bölümü patlamanın ardından trafiğe kapatıldı.
MTA bahçesindeki ısı santralinde yapılan bakım sırasında patlamanın yaşandığı belirtildi.

MTA: CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR

Patlamaların ardından MTA Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. MTA’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kurumumuz ısı santralinde meydana gelen patlama sonucunda herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır olaya müdahale edilmekte olup kontrol altına alınmıştır” denildi.

ANKARA VALİLİĞİ: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Ankara Valiliği de Ankara’da yaşanan patlamalara ilişkin açıklama yaptı. Yangının kontrol altına alınıp söndürüldüğünü belirten valilik, “MTA Genel Müdürlüğü Yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır” dedi. 

GAZ KOKUSU ALAN ÇALIŞANLAR BİNALARDAN ÇIKTI

Gazete Duvar’ın edindiği bilgiye göre, patlamaların ardından Başkent Gaz’a bağlı çok sayıda ekip MTA yerleşkesi içerisine girerek güvenlik önlemleri aldı. Görevliler, MTA kampüsü içerisinde ölçümler yapmaya başladı. Bazı MTA çalışanları çalıştıkları yerleşke içerisinde gaz kokusu almaları nedeniyle çalıştıkları binalardan çıktı. Bazı çalışanların ise çalışmaya devam ettiği öğrenildi. 

ABB’DEN DE AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yaşanan patlamanın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, “MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğalgaz kazanında patlama olduğuna dair gelen ihbarlar üzerine saat 09.57'de itfaiyemizin Merkez, Bilkent ve Çayyolu İstasyon ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır” denildi.

Editör: TE Bilişim