Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, kayyum atanan rektör Naci İnci’ye karşı yapılan protestolarda tutuklanan 2 öğrenci için bir araya geldi. Tutuklama kararına karşı basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Bazı öğrenciler ters kelepçe ile darp edilerek gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki durumu aktaran TELE 1 Muhabiri Engin Açar, üniversitenin polis ablukası altında olduğunu bildirdi. Açar, polislerin basın mensuplarına “Sizi süpürürüz” diyerek görüntü almasını engellediğini belirtti.

Atakan Polat, Mısra Sapan, Rıdvan Gezegen, İlyas Seyrek, Nisa Durdu ve Meltem Çuhadar polis müdahalesinde gözaltına alındılar.

Üniversite öğrencileri ve akademisyenleri, Güney Kampüs’te gerçekleştirdikleri yürüyüşte gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklaması yapmak isteyen öğrenci ve akademisyenler üniversitenin giriş kapısında polis engeliyle karşılaştı.

Öğrencilerin basın açıklaması yapmasına izin vermeyerek yaka paça gözaltına alan polis, basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi. TELE 1 Kameramanı Umutcan Yitük, yayın yaptığı esnada polis tarafından yere düşürüldü.

Polis, KRT Muhabiri Hüda Aslan’ın da yayınına müdahale ederek görüntü almasını engelledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Böyle bir öğrenci olamaz. Onlar olsa olsa üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir” sözlerinin ardından üniversiteye kayyum olarak atanan Naci İnci’ye karşı yapılan protestolarda birçok öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden Berke Gök ve Caner Perit Özer hakkında tutuklama kararı verildi.

Editör: TE Bilişim