CHP Genel Merkezi tarafından "paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği" ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' başlıklı broşürü paylaştığı gerekçesiyle 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu'na dava açılmıştı.

Kaftancıoğlu bugün İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu davadan beraat etti.

Halktv'de yer alan habere göre, adliye çıkışında konuşan Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar. Bizi mahkemelere getirmek zorunda bırakıyorlar. CHP olarak bizler, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem de parti kültürümüzde yoktur ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumda ve zorundayız. Bugünde yargı, siyaset, rüşvet ilişkisinin anlatıldığı bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini halka anlatmak için yaptığımız parti çalışmasından ötürü -dikkatini çekiyorum içinde ne hakaret var- parti çalışmasından ötürü sabah akşam halka hakaret edenler tarafından dava açıldı. Bugünkü davada beraatle sonuçlandı. Hepinize teşekkür ediyorum. "

Ne olmuştu?

15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “devlet görevlisine hakaret” suçlamalarıyla iki yıldan altı yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Aynı broşürü sosyal medya hesabından, “Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…” notuyla paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da aynı suçlamalardan dava açıldı.

Editör: TE Bilişim