Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dışişleri Bakanımızı yarın(16 Mart) Rusya'ya gönderiyorum. Perşembe günü de Ukrayna'da temaslarda bulunacak” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

* Taraflar arasında 200 civarında görüşme gerçekleştirildi. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yaptıkları toplantı hiç şüphesiz en ses getiren faaliyetti. Bu temas diplomasi ve diyalog kapıları açması bakımından çok önemliydi.

* Diplomasi ve diyalog kapılarını açması bakımından çok önemliydi. Dışişleri Bakanımızı yarın Moskova’ya gönderiyorum. Perşembe günü de Ukrayna’ya gidecek. Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu başta olmak üzere forumun düzenlemesinde emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

* Kalbi ve duası bizimle olan dostlarımızın ve kardeşlerimizin vermiş oldukları manevi destek elbette önemlidir. Ama fiilen kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerektiği de bir hakikattir.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının bugün Moskova'da bir araya gelerek Ukrayna'daki durumu tartışacaklarını duyurdu.

Bakanlığın görüşmeye ilişkin açıklamasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'yı, Astana müzakerelerini ve ikili konuları ele alacağı belirtildi.Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Mart’ta Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili ve uluslararası gündemdeki konuları geniş bir şekilde görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret edecek” ifadesi kullanıldı.

Editör: TE Bilişim