İstanbul Tabip Odası üyesi grup, tepki olarak çelenkleri anıtı çevreleyen bariyerlerin önüne bırakarak meydandan ayrıldı.

İstanbul Tabip Odası, DİSK ve sağlık sendikaları, taleplerini dile getirmek için daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde toplandı. Yaklaşık 1000 kişilik grup hastanenin çevresinde bir süre slogan atarak yürüdükten sonra hastane meydanında basın açıklaması yaptı.

“Hiçbir hekim grubu mutlu değil”

Eylemde VOA Türkçe’ye konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, şu anda çalışmakta olan hiçbir hekimin mutlu olmadığını belirterek, “Başta asistan hekimler, uzman hekimler, hocalarımız, aile hekimleri dahil hiç kimsenin mutlu olmadığı bir ortamda tıp bayramını kutluyoruz diyemiyorum. Çünkü kutlamak sözcüğü gerçekten içimizden geçmiyor. Bugün gerçekten artık bıçak kemiğe dayandı. Hiçbir hekim grubu mutlu değil. Geçim sorunumuz var. Özlük hakları sorunumuz var. Sağlıklı hekimlik yapabilme koşullarının ortadan kalktığı bir ortamdayız. Sağlıkta şiddetin artık dayanılmaz noktaya geldiği bir aşamadayız. Bu nedenle haykırıyoruz, hükümetin sesimizi duymasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim