Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

KPSS soruları çalındı iddiası sosyal medyada gündem olmuştu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) pazar günü yapılan 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı'na ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu öne sürmüştü.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavlarının 31 Temmuz Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirildiği belirtilerek, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur.

Erdoğan: Müsaade etmeyiz

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tek bir kişinin bile mağdur olmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: 

Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.

Editör: TE Bilişim