‘Evini korudu’ denilen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yanan evini paylaştı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangın sırasında belediye araçlarını kendi evini korumak için meşgul ettiği iddialarına, yanan evinin görüntülerini yayınlayarak yanıt verdi.

 Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları devam ederken, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in alevleri evinden uzak tutmak için belediye araçlarını kullandığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Yangından en çok etkilenen yerleşimlerden biri olan Kalemler Mahallesi'nde yanmayan tek yerin kendi evi olduğu eleştirilerine yanıt veren Sözen, evinin de yandığını belirterek yanan evin görüntülerini sosyal medya hesabında yayınladığı bir videoyla paylaştı.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Sosyal medya hesabından Sözen’i hedef alan eski AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Köy yanarken Şükrü Sözen’in malikanesi, yangından zarar görmemesi için belediyenin tüm ekipmanlarıyla korunmuş ve kendisi hala görevde” paylaşımı yaptı. Bazı medya organlarında gündeme getirilen iddialarla ilgili sosyal medyada kampanya başlatıldı.

‘ŞOV YAPMAK İÇİN GELDİ’

AK Partililerin iddialarına önce yaptığı yazılı bir açıklamayla yanıt veren Sözen, “Eski bir milletvekili olan Gökçen Özdoğan Enç, yangın kontrol altına alındıktan sonra 12. günde, şov yapmak için bölgeye geldi. Yaraları sarmak yerine şahsıma yönelik başlatılan karalama kampanyasının temel unsuru olmasını hayretle izliyorum. Halk bizleri tanıyor. Ben bu kentte doğdum. Yaşadığım bu kenti ölesiye seviyorum. Böylesine acı duyduğum, kentimle ilgili içimin yandığı süreçte benim hassasiyetlerimi yapmacık gözyaşları olarak nitelendirmek insanlıktan uzak bir düşüncedir. Siz ve sizin klavyeleriniz, zihniyetiniz bu duyguları anlayamayacak kadar yapmacık” dedi.

Editör: TE Bilişim