Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin Malî Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için ‘Gri Liste’ye alınması kararı hakkında yaptığı açıklamada, yapılan uyumluluk çalışmalarına rağmen Türkiye’nin gri listeye alınmasının hak edilemez bir sonuç ortaya çıkardığını belirtti.

Bakanlık, FATF tarafından hazırlanan raporun dikkate alınarak 27 Aralık 2020 tarihinde "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun"u çıkardığını aktardı.

Bu kanunla önemli bir adımın atıldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanlığı, "pandemi sürecinde tam kapanma tedbirlerine rağmen, Türkiye'nin FATF standartlarına uyum için kayda değer bir gelişme gerçekleştirdiğini ve yükümlülüklerini yerine getirdiğini" belirtti.

Açıklamada "Bundan sonraki süreçte FATF ve ilgili tüm kurumlarla işbirliği içerisinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi

Editör: TE Bilişim