Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) “Birlikte değiştireceğiz” sloganıyla gidecekleri 1 Mayıs’a ilişkin Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol’ un yanı sıra pek çok siyasi parti ve emek meslek örgütü temsilcisi destek verdi.

Açıklamada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ortak çözüm bulma adına mücadeleyi büyüteceklerini söyleyerek, 2022 1 Mayıs’ını da İstanbul Maltepe’de kutlayacaklarını söyledi.

AÇLIKLA YÜZ YÜZE

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, yoksulluğun işsizliğin giderek daha fazla arttığı bir sürecin içerisinde olunduğuna işaret ederek, “Biz bu tabloyu daha ağır yaşıyoruz. Bugün Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve pandemi ile ağırlaşan bu tablo 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarlarının, onların politikalarının sonucu olarak ortaya çıkan bu tablo artık Türkiye işçi sınıfını ve bütün emekçileri açlıkla yüz yüze bırakmıştır” dedi.

TEHDİT UNSURU HALİNE GELDİ

Bugün Türkiye’nin en büyük sorununun yoksulluk, işsizlik olduğunu belirten Çerkezoğlu, “2021 sonunda başlayan döviz krizi, bütün ücretlerin enflasyon karşısında gerilemesi bugün ülkede yaşayan milyonlarca emekçiyi açlıkla yüz yüze bırakmıştır. Bugün Türkiye’de her 3 gençten birisinin işsiz olduğu bir tabloyu yaşıyoruz. Bu kadar büyük bir genç işsizliği artık ülkenin geleceğini tehdit eden bir unsur haline gelmiştir” diye belirtti.

1 MAYIS’A DAVET

“Birlikte değiştirme irademizi, gelecek güzel günlere inancımızı 1 Mayıs meydanlarında göstereceğiz” diyen Çerkezoğlu, “Başta İstanbul olmak üzere ülkenin dört bir yanında gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs’lara bütün işçileri, kadınları, gençleri, bu ülkenin gerçek sahiplerini omuz omuza yan yana olmaya çağırıyoruz. Emeğimize, ekmeğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kitle, Beşiktaş’ta bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim