İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tunceli Pertek ve Merkez ilçesine ziyarette bulundu.

İyi Parti Merkezinden  ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi.  "Esnafların ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Genel Başkanımız, milletimizin dertlerine ortak oldu. .

Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, Tunceli Pertek ve Merkez ilçesine ziyarette bulundu. Esnafların ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Genel Başkanımız, milletimizin dertlerine ortak oldu.  .

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tunceli Pertek ve Merkez ilçesine ziyarette bulundu. Esnafların ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Genel Başkan, milletimizin dertlerine ortak oldu. .

Tunceli ziyaretine Pertek’ten başlayan Genel Başkanı, market işleten esnafımıza, “Nasılsınız? Her şey yolunda mı?” diye sordu. Küçük esnafın kötü durumda olduğunu belirten market sahibi ise; “Ben aynı zamanda emekliyim.  9500 iş günü yatırdım. Aldığım maaş 1.100 lira, böyle bir şey olabilir mi? “ diye konuşarak AK Parti iktidarında yaşanan adaletsizlikleri dile getirdi.

Bir başka esnafımız ise sattıkları ürünleri aynı fiyata değil, daha pahalıya yerine koyabildiklerini söyleyerek; sürekli değişen ürün fiyatları ve zamlar nedeniyle müşterilerine karşı utandığını belirtti. Esnafımız; “Her hafta mal yerinde durmuyor. Yani ay bile değil, hafta. Bu dükkândan 6 kişi geçinemiyoruz. İnanın Bağ-Kur’u bile yatıramıyoruz.” şeklinde konuştu.  

İlçe ziyaretleri sırasında Genel Başkanımıza dert yanan diğer bir vatandaşımız ise Elazığ ve Tunceli arasında köprüye ihtiyaç olduğunu belirtti. Kanal İstanbul’un yapılmasına tepki gösteren vatandaşımız; “Elazığ ve Tunceli arasında köprüye ihtiyaç var. İstanbul’a kanal yapacaklarına buraya köprü yapsınlar. Feribotu kaçırdığımızda 2 saat bekliyoruz. Binali Yıldırım da Tayyip Erdoğan da söz verdi, ama yapmıyorlar. Feribot ile yol 2 buçuk saat kısalıyor.” dedi.

Bunun üzerine Genel Başkanımız sayın Meral Akşener ise, milletimizden dinlediği sorunları her hafta Meclis grup toplantımızda dile getirdiğini, bu hafta da Tunceli’de dinlediklerini dile getireceğini belirtti.

Pertekli vatandaşlara seslenen Genel Başkanımız, seçmenin velinimet olması için çalıştığımızı, siyasette rekabetin oluşmasının ve oyların kıymetli hâle gelmesinin vatandaşa kazandıracağını belirterek; “Burada köprüye ihtiyaç var. Ben geldim, bunu burada öğrendim. Onlar da gelecek. Çarşamba günü ben grup toplantımızda dile getireceğim. İktidar partisi de bu köprüyü konuşmaya başlayacak. Hiçbir şey yapmasalar bile konuşmaya başlayacaklar” dedi.

Besicilik yaptığını anlatan bir çiftçimiz ise, “Süt ve et para etmiyor. Yün zaten boş. İstanbul’a boğaz yapacağına, bizim buraya köprü yapsın. Halkımız çok çile çekiyor. Yazık, günah. Hakkımızı helal etmiyoruz. İşçinin, köylünün, fakirin, fukaranın, esnafın hakkını yiyenlere zehir zıknabıt olsun.” diye konuştu.

Çay bahçesinde bulunan vatandaşlarımızın davetini geri çevirmeyen Genel Başkanımız, vatandaşlarımız ile çay içerek sohbet etti. İşsizlikten ve yokluktan yakınan yaşlı bir vatandaşımız, “Açız perişanız, işsiziz.  Bizim hâlimiz çok kötü. Biz derdimizi kime anlatalım? Derdimiz büyük. 73 yaşındaki bir insanım, kendimi savunamıyorum, kendimi ifade edemiyorum. İnanın size bunları dile getirmek için buraya geldim. “ şeklinde konuştu.

Kirada oturduğunu söyleyen diğer bir diğer vatandaşımız, “900 lira alıyorum. 900 lirayla ne yapabilirim? Elektriğim, suyum, kiram var. Ben bu 900 lirayla ne yapabilirim?” diye sordu.

Birlik ve beraberlik istediklerini belirten mahalle muhtarı ise, 15 yıldır ne sayın Erdoğan’ın ne de Ak Parti’den herhangi bir milletvekilinin Tunceli’yi ziyaret etmediğini sözlerine ekleyerek, “Biz ne Erdoğan’ı ne de Bahçeli’yi dikkate almıyoruz. Tarihimizi bilen insanlarız.” dedi.

Daha sonra Cemevi’ne ziyarette bulunan Genel Başkanımız sayın Meral Akşener,  Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt için taziyede bulundu.

Ardından Tunceli Merkez’de esnaf ziyaretlerine devam eden Genel Başkanımız, bir başka vatandaşımızın “Türkiye uçuyordu. Uçan Türkiye nerede kaldı? Uçan Türkiye’ye ne oldu? “ şeklinde soruları ile karşılaştı.

Telefon ürünleri satan bir başka esnafımız ise, işlerinin çok kötü olduğunu; “Ömrümüzün 20 yılı çalındı. Giden maddiyat bir yana kalsın artık. Bu saatten sonra yaş 42-45. Ne yapacağız? Erken seçime gidelim artık. Çünkü gidişat çok kötü. Acil erken seçim şart.” sözleriyle belirtti.

Genel Başkanımız, esnaf ziyaretlerinin ardından işsizler kahvesine de ziyarette bulunarak, Tuncelili vatandaşlarımızla konuştu. Ev kirası vermemek için  evde 14 kişi yaşadıklarını dile getiren vatandaşımız, işsizlik ve hayat pahalılığından dert yanarak, Türk lirasının kaybettiği değeri, “TL pul oldu” diyerek ortaya koydu.

Editör: TE Bilişim