Kıyıköy Belde Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ender Sevinç, "rüşvet almak ve usulsüzlük" suçundan yargılandığı mahkemede iş insanı T.Ö ile birlikte tutuklandı. Tutuklama kararı sonrası Sevinç, İçileri Bakanlığı tarafından da görevden alındı. 

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Belediyesi'nde "rüşvet ve usulsüzlük" iddialarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Belde Belediye Başkanı Ender Sevinç ile iş insanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi, önceki gün jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kırklareli’ne getirilen şüphelilerden 7’si jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Başkan Sevinç ile T.Ö., Y.D., F.M., M.A. ve M.T.Y.,  bugün jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılığa çıkarılan şüphelilerden F.M. ve M.T.Y., serbest bırakılırken, Başkan Ender Sevinç ile T.Ö., Y.D. ve  M.A., tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Haklarında rüşvet ve usulsüzlük suçlarından hakim karşısına çıkan sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. 

Mahkeme başkanı sanıkların ifadelerin ardından haklarında "rüşvet alma ve usulsüzlük" suçlamalarından Ender Sevinç ile T.Ö.'nün tutuklanmasına, diğer sanıklar Y.D.,M.A.'nın ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

Sevinç, kararın ardından Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı tarafından da görevden uzaklaştırıldı.

Tutuklanan Belediye Başkanı Ender Sevinç ve T.Ö., sağlık kontrolü için güvenlik önlemleri altında Kırklareli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane çıkışında bir gazetecinin Sevinç’e, "Hakkınızdaki suçlamalarla ilgili ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, Sevinç, "Adalet yerini en kısa zamanda bulacak" karşılığını verdi.

Editör: TE Bilişim