Marmara Bölgesi'nde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

İstanbul Beykoz'da yağışın ardından istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. 1 kişinin göçük altında kaldığı belirtiliyor. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe'de sokaklarda su taşkınları yaşandı. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Avrupa yakasında sağanak sabah saatlerinde özellikle Beykoz ilçesinde etkili oldu. Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 10.06 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu oranı yüzde 54 ölçüldü.

ÜSKÜDAR'DA BİR YOLCU FENALAŞTI

Üsküdar’da yoğun yağış sonrası göle dönen cadde üzerinde 1 araç mahsur kaldı. Yol üzerinde seyir halinde bulunan İETT aracında seyahat eden 1 yolcu ise fenalaştı. Adrese gelen sağlık ekipleri şahsı ambulansa alarak ayakta tedavisini gerçekleştirdi. Vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kapalıçarşı'da su baskını meydana gelirken, Sultanahmet sokaklarında da taşkınlar yaşandı.

AFAD VE AKOM'DAN UYARI

AKOM ve AFAD İstanbul'da devam sağanak yağışla ilgili uyarılarda bulundu.

Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) Twitter hesabından yapılan duyuruda, sağanağın sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olduğu belirtildi Açıklamada,, "Yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise, "İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

TRAMVAY SEFERLERİNDE AKSAMA

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle tramvay seferlerinde de aksamalar yaşanmaya başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak yağış, etkili olmaya başladı. Sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. Sağanaktan kaynaklı Fatih Aksaray bölgesinde tramvay seferlerinde aksamalar yaşanmaya başladı. Su birikintilerinden dolayı da bazı bölgelerde araçlar ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada; T5 tramvay hattı, TF2 hattı, ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay sefelerinin iptal edildiği duyuruldu.

İMAMOĞLU: MECBUR KALMADIKÇA TRAFİĞE, DIŞARI ÇIKMAYIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbullulara seslenerek mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Arkadaşlarımın bana verdiği bilgi doğrultusunda yağışın öğleden sonra saat 3'e kadar devam edeceği yönünde, dolayısıyla vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini, dışarıya çıkmamalarını ben buradan istiyorum" dedi.

İmamoğlu, herhangi bir yaralanma ihbarı almadıklarını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul'da 5890 personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. 2135 araçla ve iş makinası ekipmanlarla birlikte vatandaşımızın hizmetindeyiz. Çekmeköy'de 90 - 100 kilo metrekareye ve Sarıyer-Maslak civarında 80 kilo metrekareye yağışlar ile karşı karşıya kaldık. İstanbul genelinde 45- 50 kilo ile 100 arasında bir yağışı muhtelif bölgelerinde yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bir saati aşkın süredir buradan takip ettiğim biçimi ile bir bölgeye müdahalemiz en fazla 10 - 15 dakikayı bulmadı. Şu anda akışkanlık olabildiğince makul seviyede İstanbul genelinde. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgi doğrultusunda yağışın öğleden sonra saat 2'ye 3'e kadar devam edeceği yönünde dolayısıyla vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini, dışarıya çıkmamalarını ben buradan istiyorum." 

Editör: TE Bilişim