MHP'den istifa eden Kayseri'nin Kocasinan İlçe Belediye Meclis üyesi Sedat Kılınç saldırıya uğradı. 

Deniz Postası'nın "Ramazan Sohbetleri" programına katılacak olan konuğu Sedat Kılınç, gazete binasını basan 40-50 kişilik grubun saldırısına uğradı.

Konuğu Sedat Kılınç'ı korumaya çalışan gazeteci Azim Deniz de darp edildi. Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen grup Sedat Kılınç'ı darp ederek kaçırdı.

AZMİ DENİZ: ÇOK ŞİDDETLİ ŞEKİLDE DARP EDİP KAÇIRDILAR

Deniz Postası'dan yapılan açıklamada, "İnsanların haber alma ve habercilik özgürlüğüne yapılan bu zorbaca müdahaleyi kınıyoruz. Bu saldırının hiçbir haklı tarafı olamaz. Her insan düşünce özgürlüğüne sahiptir" denildi.

Yaşananları anlatan gazeteci Azmi Deniz, "Şu anda Deniz Postası TV’de canlı yayında olacaktık. Burada iş insanı ve Kocasinan Belediyesi bağımsız meclis üyesi Sedat Kılınç misafir edecektik. Ülkü Ocakları’na üye yaklaşık 50 kişilik bir grup, stüdyoyu bastı. Stüdyonun içerisinde beni darp ettiler, Sedat Kılınç’ı çok şiddetli bir şekilde darp ettiler ve Sedat Kılınç’ı kaçırdılar. Stüdyodan adam kaçırdılar" dedi.

TELE 1 Televizyonu'ndan Ali Çadırcı’ya açıklama yapan Sedat Kılınç, hastanede tedavi işlemlerinin sürdüğünü, kendisini MHP’li olarak tanıtan onlarca kişi tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un, halkın yaşadığı ekonomik zorluklarla ilgili sözlerini ardından partiden ihraç talebiyle disiplinie sevk edilmişti.

Ersoy'un "Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor, zamlar milletin belini büküyor" açıklaması nedeniyle ihracının istenmesine tepki gösteren Sedat Kılınç, MHP'den istifa etmişti.

Dün TELE 1 Televizyonu'na açıklama yapan Kılınç, "Baki Ersoy'un eleştirdiği şeyler doğru, yanlış bir şey yok. Herkes biliyor. Markette gittiğinde herkes enflasyonun farkında" demişti.

Editör: TE Bilişim