RİZE SELE TESLİM OLDU, KAYIP 2 KİŞİ ARANIYOR. CHP HEYETİ İNCELEME YAPTI

Rize’de dün akşam saatlerinde başlayan yağış kenti teslim aldı. Yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanda 7 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olan 2 kişinin aranmasına devam ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan ve Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da bölgede inceleme yaptı.

Yağışın özellikle etkili olduğu Çayeli ve Güneysu ilçeleri ile Muradiye beldelerinde 16 ayrı noktada arama kurtarma çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgede yağışların devam edeceğini belirtirken kayıp olan 2 vatandaşa ulaşabilmek için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. 

Rize’de yaşanan sel ve heyelanın ardından yollar su ve çamurla kaplandı. Heyelanla birlikte yükselen dereler taştı, köprüler yıkıldı, araçlar ve binaların zemin katları çamura gömüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün Giresun’dan Rize’ye gelerek inceleme yaptı. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, milletvekilleri YDK Başkanı Uğur Bayraktutan ve Ahmet Kaya ile birlikte bölgeyi inceleyen Seyit Torun, metrekareye 200 kg üzerinde yağmur yağdığı için afetin meydana geldiğine dikkat çekti. Torun “Bulunduğumuz yerin alt tarafında da çay fabrikası var. Orası da kullanılamaz hale gelmiş. Bölgede yer yer toprak kaymaları var. Her yerden su akıyor. Bu Karadeniz’in kaderi olmamalı. Ordu’da, Samsun’da Trabzon’da yaşadık. Bunun Karadeniz insanının kaderi olmasından çıkması lazım. Bugünü milat olarak kabul edelim. Bölgeyle ilgili gerekli çalışmaları yapalım. Bundan sonraki olabilecek afetlerle ilgili gerekli tedbirleri alalım” diye konuştu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da durumu “Çok vahim” olarak değerlendirdi. Akşam üstü başlayan yağışların saat 20:00 ve 21:30’dan sonra bölgede heyelanların yaşanmasına neden olduğunu belirten Bayraktutan, “Topraklar yığılmış. Canlarını zor kurtaranlar var. Karadeniz’in kaderi olmamalı. Önümüzdeki döneme ilişkin neler yapılacağını anlayabilmek için bölgedeyiz” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da üst üste yaşanan sel ve heyelan olaylarının bölge insanlarının kaderi haline geldiğine dikkat çekerek, çözüm üretme durumunda olanların, çözüm üretmediklerini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, selin vurduğu yerde

* Seyit Torun’un selde hayatını kaybeden Avni Yanık’ın ailesi ile telefonda taziye görüşmesi

* Sel Mağduruyla görüşme

* Toprak altından çıkarılan araba

Editör: TE Bilişim