Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP’li üyesi İlhan Taşçı, RTÜK’ün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TURKEN hakkındaki açıklamaları ile FOX TV Haber Sunucusu Selçuk Tepeli’nin canlı yayında bardak fırlatması hakkında toplanacağını aktardı.

Taşçı, “CHP Lideri Sn Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçacaklar’ açıklamasının yanı sıra; FOX’ta çiftçilerin yarısının tarlasını ekmeyi bıraktığına ilişkin haberi sunarken Selçuk Tepeli’nin bardak fırlatmasını da RTÜK görüşecek. Gerekçe bardağı atarak ‘toplumda özgürce kanaat oluşmasına engel olmak’!” dedi.

Ne olmuştu?

RTÜK’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı akşamı paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılması ile ilgili videoyu “eş zamanlı yayımlayan” KRT TV, Tele 1, Halk TV ve Flash TV ile ilgili dosya hazırladığı öğrenilmişti.

TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın şikayeti üzerine hazırlandığı öğrenilen dosyalarda, kanalların, “Haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” ilkesine aykırı hareket ettiği ileri sürülmüştü.

FOX TV’de ise sunucu Selçuk Tepeli, çiftçilerin büyük çoğunluğunun ekimi bıraktığı yönündeki haberi aktarırken, sinirlenerek bardağı fırlatmıştı.

Editör: TE Bilişim