RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleriyle, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e yüzde 5 idari para cezası, beş kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i eleştirmesi nedeniyle de kanala, yüzde 3 idari para cezası verildi.

RTÜK’ün oy çokluğuyla aldığı karar kapsamında TELE 1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programı beş kez yayınlanamayacak. Programın sunucusu Uğur Dündar, bir ay boyunca TELE 1 ve başka bir kanalda program yapamayacak. Kanal, 2022 yılı içinde yasanın, “8/1/b” bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak. Kanal üçüncü kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. 

RTÜK Üst Kurulu’nun olağanüstü toplantısından, Selçuk Tepeli’nin ana haberde AKP Genel Başkanı’nın icraatına yönelik eleştirileri nedeniyle Fox TV’ye de “Toplumda özgür kanaat oluşmasını” engellediği iddiasıyla yüzde 3 idari para cezası çıktı. Kararın oyçokluğuyla alındığı öğrenildi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı iktidarın son günlerde sanatçı, aydın ve gazetecileri hedef alan politikasının “cezalandırıcı aparatına” dönüştüğünü söyledi. Taşçı, düşünce ve ifade özgürlüğü ile televizyonların özgürce yayıncılık yapması için ortam sağlaması gereken RTÜK’ün, “Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engele dönüştüğünü” kaydetti.

Editör: TE Bilişim