Sağlık Bakanlığı önünde sağlık çalışanı kendisini ambulansa kilitledi.

Tele 1'in aktardığına göre; sağlık çalışanı "Oksijen tüplerini açtım, Sağlık Bakanı buraya gelmezse ambulansı patlatırım" dedi. 

Sağlık Bakanlığı önünde kendini kullandığı ambulansa kitleyen şoför, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşemediği takdirde aracı patlatacağı tehdidinin ardından uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek eylemine son verdi.

Araçtaki oksijen tüplerini açtığını ve Sağlık Bakanı gelmediği takdirde kendisini patlatacağıni söyleyen şoförün, daha sonra olay yerine gelen polisin güçlükle ikna etmesi sonucu ambulansı terk ettiği görüldü.

Şoför kendini neden araca kitledi?

Sağlık Bakanlığı önünde kendini kilitleyen sürücü, İleri Haber’den gazeteci İzel Sezer'in aktardığına göre, Sağlık çalışanı kendisini ikna etmeye gelenlere megafonla "Ben terörist değilim. Kimse gelmesin, sağlık bakanı gelene kadar buradayım. Vatandaşlara zarar vermek istemiyorum. Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam vatandaş ne yapsın. 3 saattir onkoloji hastası için hastane arıyorum.  Servise teslim edemedim. Yoğun bakımlık hasta. Bu eylemim devlete zarar vermek amacıyla değil. Hasta haklarını savunmak için bu eylemi yapıyorum. Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam; hastalar, hasta yakınları, bu millet ne yapsın?" ifadelerini kullandı. 

Olay yerine gelen polis ekipleri, uzun bir süre kapıları kilitleyen ambulans şoförünü ikna etme çalıştı.

Polis, gazetecilerin çekim yapmasını engellemeye çalışırken, ilerleyen dakikalarda ambulansın kapısının açıldığı görüldü. Ardından ambulans bakanlığın önünden çekildi.

Bu gelişmenin sadece muhalif televizyon kanallarında yayınlandığı, ana akım medyanın ise duyarsız kaldığı görüldü.

Editör: TE Bilişim