Şentop: Ben seçim kanunundaki değişiklikleri genel olarak olumlu buluyorum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, baraj konusundaki çalışmaları 'kıymetli' bulduğunu söyledi

TE Bilişim
TE Bilişim
Editör
Yayınlanma
41 Gösterim

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Edirne’nin Keşan ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda sivil toplum örgütü temsilcileri ve Trakya’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik askeri harekatında öncelikle insani krizin durdurulmasının gerektiğini belirterek, “Acil bir ateşkes daha sonrada kalıcı bir ateşkesin sağlanması, sonrada iki ülke arasında ve bölgemizde barışı tesis edecek, güçlendirecek adımlar atılması lazım. Bu konuda iki ülkeyle konuşabilen tek bir ülke var o da Türkiye. Çeşitli eleştirilerle Türkiye’ye saldıranlar bugün Türkiye’nin bu anlamda adım atabilecek tek ülke olduğunu gördüler. Türkiye, savaşla barış arasında da bir köprü” dedi.

Seçim yasasına ilişkin de değerlendirme yapan Şentop, “Barajı yüzde 10’dan, yüzde 7’ye indirme konusunda yapılan değerlendirmelerde gözden kaçmaması gereken bir hususta ittifaklar dolayısıyla, ittifaka dahil olan partiler bakımından barajın esasen sıfır olduğu yani ittifaka giren bir parti için baraj söz konusu değil, ittifak açısından yüzde 7 baraj düşünülüyor. Ben seçim kanunundaki değişiklikleri genel olarak olumlu buluyorum. ” ifadelerini kullandı 

Editör: TE Bilişim
Editör Hakkında
Yorumlar