Konya'daki katliamın 'Kürt-Türk meselesiyle herhangi bir ilgisinin olmadığını" savunan İçişleri Bakanı Soylu, "11 yıllık bir husumet. Etnik köken üzerinden değerlendirmeler provokasyon" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya Meram'da yedi kişinin katledildiği saldırının bir husumetten kaynaklandığını savunup "Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur" dedi. 

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Soylu, katilin arandığını belirtip "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Mesele 2010'da iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010'da bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet hala devam ediyor. Orada kadınlar var, kadınlara silah çekilmiş ve insanlar var, insanlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Soylu şöyle devam etti: "Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır.

Editör: TE Bilişim