Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, yönetim kurulu kararıyla görevinden alındı. Sözcü Gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, Fahrettin Poyraz'ın yerine eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın getirildi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "1581 sayılı kanunun 5.maddesine istinaden Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanan Sayın Fahrettin Poyraz’ın genel müdürlük görevinden alınmasına, Sayın Hüseyin Aydın’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanmasına oy çokluğu ile karar verildi." ifadelerini kullandı. 

2021 YILINDA 62 BİN 500 LİRA KAZANIYORDU 


Fahrettin Poyraz'ın farklı kurumlardan 180 bin lira maaş aldığı iddia edilirken Poyraz, 62 bin 500 lira maaş aldığını açıklamıştı. 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un konuştuğu Poyraz,  görev yaptığı şirketleri ve nereden huzur hakkı aldığını gösteren tabloyu paylaşmıştı.

Poyraz, kanunlar uyarınca yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerin yalnızca birinden Gübretaş'tan 12 bin lira aldığını, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal Yardım Vakfı'ndan da 5 bin 750 lira huzur hakkı aldığını açıklamıştı.

Kendi kurumundan 180 bin lira maaş aldığı iddiasını da yalanlayan Poyraz bu rakamın 4'te biri kadar maaş aldığını söylemiş ve Fuat Uğur, bu açıklamalarda sonra Poyraz'ın huzur haklarıyla birlikte yaklaşık 62 bin 500 TL maaş aldığını yazmıştı.

ERDOĞAN, TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MARKETİNDE ALIŞVERİŞ YAPMIŞTI
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyondaki durdurulamayan artış gündemdeyken birliğin marketinde yaptığı alışverişle gündeme gelmişti.

İstanbul Kısıklı’daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapması sonrası kameralara yaptığı açıklamada Erdoğan fiyatların gayet uygun olduğunu söylese de yurttaşlar birçok ürünün fiyatının daha pahalı olduğunu gözlemlemişti. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLEN HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

Hüseyin Aydın 1959 yılında Artvin, Borçka’da doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi’nden 1981 yılında mezun oldu. Meslek hayatına T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Aydın, Müfettiş, Daire Başkanı, Duisburg/Almanya Temsilciliği ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2003 – 2005 yılları arasında yürüttüğü T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği, Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerinin ardından Aydın, 2007 yılında ülkenin bugüne kadarki en büyük işlemi olarak Bankanın halka arz edildiği 2005 – 2011 döneminde T. Halk Bankası A.Ş’de Genel Müdür olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2011 – 26 Mart 2021 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Aydın, 2010 yılında başladığı Türkiye Bankalar Birliği Başkanlık görevinden de 26 Mart 2021 tarihi itibarıyla, 2017 yılında başladığı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ise 27 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla ayrılmıştır. 18 Şubat 2015 tarihinden bu yana Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

8 Mart 2019 tarihinden itibaren Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir.

Editör: TE Bilişim