Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'görevden affını' istedi. Cumhurbaşkanı Kararı ile "görevden af" talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı'nın atama kararında  "Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır." ifadelerine yer verildi.

3.5 YILDA 8 BAKAN GİTTİ, 9 BAKAN GELDİ 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde 3.5 yılda Hazine (2 kez), Eğitim, Ticaret, Ulaştırma, Adalet, Tarım bakanları değişti. Aile-Çalışma Bakanlığı bölünerek iki yeni bakan atandı.

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

"Görevden af talebi kabul edilen" Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Cumhurbaşkanı Kararı ile Vahit Kirişci atandı.

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'ta, Kahramanmaraş'ta doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirişci, yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te doçent, 2001'de profesör olan Kirişci, 22'nci dönemde Ak Parti'den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yürüten Kirişci, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23'üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi. 

Bekir Pakdemirli kimdir?

Pakdemirli 24 Haziran 2018'deki genel seçimde İzmir'den Ak Parti aday adayı olmuş fakat seçilememişti.

Seçimin ardından bakan olarak atandıktan sonra "Biraz şaşırdım. Reisi Cumhur'umuza bu görevi bana verdiği için teşekkür ediyorum" demişti.

Bakanlığın internet sitesindeki biyografisine göre 1973 doğumlu olan Pakdemirli, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktora çalışmalarını yürüttü.

Gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında girişimcilik yaptı.

Pakdemirli Turkcell, BİM ve AlBaraka Katılım Bankası'nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'nda danışmanlık yaptı.

Pakdemirli'nin babası, 1980'li yılların sonunda ve 1990'lı yılların başında çeşitli bakanlık pozisyonlarında bulunan Anavatan Partili Ekrem Pakdemirli'ydi.

Editör: TE Bilişim