Tarım ve Orman Bakanlığı, Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlerin Salmonella bakterisi riskine karşı toplatılmasına karar verdi. Toplatılacak ürünlerin 'Schoko Bons'un iki partisi olduğu kaydedilen açıklamada, toplatılacak ürünlerin, son tüketim tartihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olan ürünler olduğu bildirildi.

NTV’nin haberine göre, kararın Avrupa Birliği’nden gelen bildirim üzerine alındığı belirtildi.

ANALİZ ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİ

Avrupa’da bazı ülkelerde, Salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Kinder marka ürünlerin toplatılmasının ardından, Türkiye’de ikinci bir talimata kadar bu ürünlerin ithalatında yüzde 100 salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirilmişti.

Bunun üzerine Kinder Türkiye’den de dün yazılı bir açıklama gelmiş; açıklamada "Ürünlerimizin güvenli olduğu teyit edilmiştir” denilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"İthalat prosedürünün bir parçası olarak, mikrobiyolojik analiz sıklığının artırılması, Bakanlığın görev ve sorumlulukları çerçevesinde yapılan mutad (alışılmış) bir uygulamadır. Ferrero Türkiye Çikolata olarak tarafımızca ithal edilen ve piyasaya sunulan tüm Kinder ürünlerinin güvenli olduğunu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: TE Bilişim