Bakan Nebati, Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi'nde Anadolu Yayıncılar Derneği'nce düzenlenen "Anadolu Soruyor" programında, ''Kur korumalı mevduatta yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazine'ye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun'' ifadelerine yer verdi.

Nebati'nin bu sözlerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, ''Makroekonomi derslerinde öğrencilerimize ilk öğrettiğimiz kavramlardan biri enflasyonu göreli yüksek ülkelerin parasının değer kaybedeceğidir'' ifadelerine yer verdi.

''İTİRAF GİBİ KONUŞMA''

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, ''Ülkenin itibarını düşürdüler. İtiraf gibi konuşma! Erdoğan: Para bayrak gibi bir ülkenin itibarını gösterir. Paranın itibarı milletin itibarıdır. Bakan Nebati: Türk lirası şu an en zayıf durumda'' dedi.

''KESİNLİKLE O POTANSİYELE SAHİPSİNİZ''

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir diğer isim Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ise, ''Yani; 'Öyle beceriksiz, öyle ne yaptığımızı bilmiyoruz ki, Türk Lirasının değerini yerin dibine soktuk. Bundan daha beterini ben bile beceremem.' Bence kendinize haksızlık etmeyin, kesinlikle o potansiyele sahipsiniz'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim