TOPAL SU SORUNUNU YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Samandağ’da yaşanan su sorununun çözümü ile alakalı geçtiğimiz pazartesi günü Antakya’da bir dizi temaslarda bulundu.
Hatay Milletvekili Serkan Topal, yaşanan su sorunu ile ilgili acil ve kalıcı çözümler konusunda yapılan hakkında bilgi aldı, görüş ve önerileri aktardı.
Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuyla alakalı Hatsu Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri(DSİ) Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
CHP Milletvekili Topal’a temasları sırasında; CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı ve İlçe Yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud, Çiğdede Mahallesi Muhtarı Nevzat Çınar, Tomruksuyu Mahalle Muhtarı Feray İncir, Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, Belediye Meclis Üyeleri Fevzi Yüksek, Haydar Ergin eşlik etti.
Hatay Milletvekili Topal, ilk olarak Hatsu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat, ardından DSİ Bölge Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirildi. 
Milletvekili Topal Hatsu çıkışı yaptığı açıklamada “Hatsu Genel Müdürü ile görüştük. Özellikle Hatay'da ve Samandağ'da yaşanan su sıkıntısı ile ilgili CHP Samandağ İlçe Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız, Muhtarlarımız ve Meclis Üyelerimizle birlikte saat 8'de Hatsu Genel Müdürlüğünün önündeydik. Hatay'da yaşanan su sıkıntısı ile ilgili görüştük. Samandağ adı yöneticilerimiz ve Samandağlı mahalle muhtarlığı ellerinden geleni yapıyorlar neredeyse son 10 gündür Hatsu’ ya gelip gidiyorlar. Bu konuyla ilgili özellikle yaşanan kuraklıkla Akçay ve Hıdırbey su debilerinin düştüğünü, bu kaynakların eskiye oranla çok azaldığını ifade ettiler. Hatsu Genel Müdürü Samandağ’daki su sorununu kesin çözümünün Karaçay Barajı'ndan gelen suyun Samandağ’a verilmesi ile son bulacağını ifade etti. Buradan sonra Devlet Su İşleri müdürlüğüne gidip yetkililerle görüşeceğiz, inanın Samandağlı hemşerilerimizin yaşadığı su sıkıntısını hepimiz yaşıyoruz. Bununla ilgili ek bir bütçe ayrılmasını ve takviye personel ile birlikte, acilen bir kriz masası oluşturmaları gerektiğini talep ettik. bir hafta içerisinde Tekebaşı’ndan gelen fazla suyun ve Mağaracık’da da geçici olarak kuyu açılacağını ifade ettiler inanıyorum bir hafta içerisinde bu sorun çözülür.” ifadelerine yer verdi. CHP Milletvekili Topal’ın konuşmasının ardından söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Behçet Deniz “Bu süreci yakından takip ediyoruz biz muhtarları olarak bu işi en uç noktasında olan insanlarız halk oralara en ulaşılabilir olana doğal olarak bize geliyor biz de yönetimimize birlikte çözmeye çalışıyoruz ben de hoca soruları iletmek ve çözüm talebinde bulunmak için buraya geldim şimdi sayın milletvekilimiz burada gereken görüşmeleri yaptık umarım bu su sıkıntısı son bulur bu çağda bunları dile getirmek sen hicap duyuyoruz umarım yetkililer gerekli hizmetleri getirirler Karaçay barajı en yakın zamanda ulaşır ve bu sorun son bulur halkımız da haklı olarak tepki gösteriyorlar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Samandağ halkı için gece gündüz çalıştıklarını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu “ Suyun gelmesini canı gönülden istiyoruz. Çünkü Samandağ halkı bunu hak etmiyor var gücümüzle biz buradayız şu saatten itibaren Samandağ’a su gelmezse burada çadır kurup ölüm orucuna yatmaya hazırız.” Dedi.
 CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı “Samandağ’ da gerçekten pik noktası haline gelen konuları konuşmak için toplandık.  Yeni su şebekesinin çok acil bir şekilde faaliyete geçmesi amacıyla gerekli görüşmeleri yaptık. Çok ciddi bilgiler aldık. Bu sorunun kesin çözüme kavuşmadan önce geçici bir süreliğine de olsa Mağaracık’a  yeni iki üç kuyu açılmasında hemfikir olduk. Hemen çalışmaya başlayacaklar. Biliyorsunuz Tekebaşı’ nda kuyu açıldı onun işlemleri yapılıyor. Ondan artan sular yine merkezdeki diğer mahallelere aktarılacak. Onun dışında hem itfaiyeye hem de Hatsu’ya araç desteği sağlanacak ve bir kriz masası oluşturulması yönünde harf fikir olduk. Samandağ’daki vatandaşları rahatlatma çabamız var. Ben bu konuda çaba gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Hatsu’da yapılan açıklamanın ardından DSİ Hatay Bölge Müdürlüğüne geçildi.
DSİ Müdürü ile görüşmenin ardından açıklama yapan Milletvekili Topal “Devlet Su İşleri yetkili müdürü ile görüşmemizde özellikle Karaçay bucağından Samandağ’a su neden verilmiyor sorusunu sorduk. Hatsu'nun yazışmalarını da kendisine gösterdik. Kendilerine böyle bir yazı iletildiğini ifade ettiler. Bu konu ile ilgili alt yapı çalışmalarının tamamen bittiğini ihaleye çıkma aşamasına gelindiğini ve şu anda ihaleye çıkılacağını söyledi. Bakanlık tarafından ihale izinlerinin de verildiğini ifade ettiler. Bizler Samandağ’ da Vatandaşlarımızın çektiği su sıkıntısını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden biz de bu konunun takipçisi olacağız muhtarlarımıza sürekli telefon geliyor. Bütün vatandaşlarımız arıyor haklı olarak hep beraber biz de bu süreci takip edeceğiz bu iş çözülünce kadar biz ilgili kurumlarla görüşmeye devam edeceğiz bu görüşmeden sonra hepimiz valilikte görüşecektik sayın valimiz il dışında olduğu için şu an bu görüşmeyi yapamayacağız.  Ama il dışından geldiği zaman bu konuyu kendileri ile de görüşeceğiz. Ankara'da bu konuyu dile getireceğim. Vatandaşlarımızın sorunlarını dile getiriyoruz, getirmeye de devam ediyoruz. Su gelinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hakikatten üzülüyoruz, 21. yüzyılda Samandağ su verilmemesi gerçekten üzücü, umarım en kısa sürede bu sorun çözülür. Biz de halkın sesi oluruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim