İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde ilk iki katında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) bulunan 5 katlı bir binanın yanında patlama meydana geldi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binanın camları kırıldı.

Olay yerinde güvenlik önlemleri alan polis ekiplerinin bölgedeki incelemeleri sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: EYP PARÇALARI ELDE EDİLMİŞTİR

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise bugün saat 06.00 sıralarında Gaziosmanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan TÜGVA şubesi önünde bir patlama ihbarı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

TÜGVA İstanbul İl Başkanı Emrullah Şanlan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sabah saatlerinde TÜGVA temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerine, iyiye ve güzele tahammülü olmayanlar bizi yıldıramayacaklar. Yapılan bombalı saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır" dedi.

TÜGVA'nın yüksek istişare kurulunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, mütevelli heyetinde Erdoğan'ın yeğeni Usame Erdoğan bulunuyor. 

Editör: TE Bilişim