Sedat Peker'in 'rüşvet ağı' iddialarında adı geçen AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, gözaltı işlemlerinin ardından "konutu terk etmeme" şartıyla serbest bırakıldı.

Yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada 29 Ağustos'ta Muğla'nın Milas ilçesinde şoförü Ahmet K. ile gözaltına alınan Ban, kara yoluyla Ankara'ya getirilmişti. Ahmet K'nin Gölbaşı ilçesindeki evine arama yapmak için giden polis ekipleri, zanlının eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H'yi bazı evrak ve dijital materyali bahçede yakarken yakalamıştı.İki şüpheli de "delil karartma" suçundan aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker'in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddialarda bulunmuştu.

Peker, 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini belirttiği bir videoyu paylaşmıştı. Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" demişti. Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti.

Gelişmenin ardından Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri Peker ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Editör: TE Bilişim