Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Hulusi Akar'ın Özgür Özel'e açtığı davada haksız olduğuna karar verdi. Mahkeme, yerel mahkemenin verdiği 15 bin TL'lik tazminat kararını kaldırdı.

TBMM'deki 2019 bütçesi görüşmeleri sırasında CHP'li Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik olarak dava arkadaşlarının cezaevindeyken "Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi" diye sitem ettiğini belirterek "Senin silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler, sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın" demişti. Bir başka konuşmasında ise “Biz CHP olarak makamlara saygılıyız ama keşke öyle bir Genelkurmay Başkanlığı yapmasaydınız. Olmaz olsaydı öyle Genelkurmay Başkanlığı” ifadelerini kullanmıştı.

15 BİN LİRA CEZA VERİLMİŞTİ

Akar, Özel'in kendisine hakaret ettiğini öne sürüp 500 bin lira tazminat istemişti. Mahkeme 15 bin liralık tazminata hükmetmişti. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Özel'in 15 bin lira tazminat ödemeye yönelik mahkeme kararını kaldırdı.

Kararda “Davacının siyaseti seçmekle, davalının paylaştığı değerlendirmelere yönelik eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunduğu ve sözlerin kişilik haklarına saldırı kabul edilemeyeceği, tazminat koşullarını oluşmadığı kanaatine varılmıştır” denildi.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Kararı değerlendiren Özel, “Bu dava AKP liderinin talimatıyla açıldı. Yoğun destek aldığım bir konuşma için Akar kendisini savunamadı. Sözlerimin hakaret içermediği teyit edildi. Bakan silah arkadaşlarını yalnız bıraktı, Atatürk'e hakaret eden yazarları ziyaret etti, Türk askerlerinin başına çuval geçiren ABD'li komutandan liyakat madalyası aldı, darbe girişiminde görevini ihmal etti. Sözlerimin arkasındayım” dedi. 

Editör: TE Bilişim