Samandağ Belediyesi, vatandaşların eskimiş ve ya kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı gibi ürünlerini çöpe atılmasının önüne geçerek geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılması için ilçenin birçok noktasına tekstil kumbaraları yerleştirdi. 
Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından tekstil ürünlerinin çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yerleştirdiği Tekstil Atıkları Geri Dönüşüm Kumbaraları ana güzergahlar ve toplu yaşam konutlarının bulunduğu alanlar başta olmak üzere 78 ayrı noktaya bırakıldı.
Samandağ Belediyesi ile AJ İnternational Group arasında geçtiğimiz ay imzaları atılan protokol kapsamında Tekstil Atıkları Geri Dönüşüm Kumbaralarında toplanacak eski tekstil ürünleri (kullanılmış kıyafetler, ayakkabı, kemer, çanta vb. tekstil atıkları) çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilerek ekonomiye kazandırılacak. 
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir yaptığı açıklamada “ Geçtiğimiz ay geri dönüşüm firması ile bir protokol yapmıştık. Çok kısa bir sürede protokolün gereğini yerine getirdiler. Tekstil Atıkları Geri Dönüşüm Kumbaralarımızı Samandağ’ımızın birçok bölgesine yerleştiriyoruz. İçerisine çöpe atılmaması gereken; giysi, eski ayakkabı, kemer, çanta vb. birçok tekstil ürününü atabileceğiz. Böylelikle hem bu ürünleri çöplerimizden arındırmış olacağız hem de geri dönüştürerek ekonomimize kazandıracağız. 
Daha temiz bir Samandağ yaratma gayemiz var ve bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Suat Hanıma çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok kısa bir sürede çok hızlı bir çalışma yaparak bu çalışmanın hayata geçmesini sağladı. Halkımızın da duyarlılık göstererek tekstil ürünlerini çöp yerine Tekstil Kumbaralarımıza atmalarını umuyor, tüm Samandağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim