İlçemiz Nazım Hikmet Ran Caddesi Hikmiye- Yusuf Yıldız Apartmanı 2. Katta hizmete giren İpek Berber Mimarlık Ofisi görkemli bir törenle hizmete girdi.
CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber’in Kızı, Belediye Meclis Üyesi Yahya Onur Berber’in kız kardeşi Mimar İpek Berber’e ait mimarlık ofisi açılışı siyaset ve iş dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi.                             
Hatay Lora Organizasyon’un organize ettiği açılışa; CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve eşi Selda Eryılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran, Timurlenk Bozoğlan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, Hatay Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Yücel Tileylioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yöneticileri, CHP Kadın Kolları Yöneticileri, Muhtarlar, meslektaşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde ilk konuşmayı CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Mimar İpek Berber’in annesi Yüksel Berber yaptı. Berber, açılışa katılan herkese hoş geldin dileklerinde bulunarak, konuşmasında “Bugün bir temmuz her anne çocuğunu büyütüp okutup kendi ekonomik bağımsızlığını kazanmak için hayata hazırlar.  Ben bugün bu mutluluğu sizlerle yaşıyorum. Kızım Çağla İpek Berber ile  gurur duyuyorum Sayın Hatay vekilimiz  Sayın Belediye başkanımız Sayın Belediye Başkan Yardımcılarım Sayın ilçe örgütümüz Sayın Gençlik  kolları Başkanlarımız   Sayın Belediye Meclis üyelerimiz Sayın  Belediye Çalışanlarımız Sayın Ak parti ilçe Başkanımız ve örgütü  Sayın muhtarlarımız  Sayın Esnaf terziler kuaförler oda Başkanlarımız ve üyeleri  Basın emekçileri değerli Misafirlerimiz bu anlamlı günde kızım Çağla İpek Berber Mimar Ofis açılışına katılım yaptığınız için hepinzi ayrı ayrı sevgiyle selamlıyorum. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Sanat söze dökülürse şiir sanat mısralara dökülürse müzik sanat nakşa dökülürse el sanatları sanat inşaata dökülürse Mimar olur. Ben bunun için kızımın mimar olmasını istedim. Sanatsız bir millet asil damarlarından birini kaybetmiş demektir. Bizleri bu anlamlı günde onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, açılışa katılan herkese hoş geldin dileklerinde bulunarak, başarılar diledi. Topal, gerek ilçe yönetimi, gerek belediye olarak her zaman Samandağ’da ki kadın girişimcilere destek vereceklerinin altını çizdi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, konuşmasında, turizm ilçesi olan Samandağ’ın daha modern bir görünüme kavuşturulmasında mimar ve mühendislere büyük görevler düştüğünü belirterek “Samandağ'ımıza böyle bir ofis kazandırdığı için Mimar İpek Berber'e teşekkür ediyor, çalışma hayatında başarılar, bol kazançlar ve muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.
Hatay Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Adına konuşan Yönetim Kurulu üyesi Yücel Tileylioğlu, İpek Berber’e tüm mesleki hayatı boyunca başarılar dileyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 
Mimar İpek Berber, açılışa katılan herkese teşekkür ederek“ Sayın Milletvekilim Serkan Topal, Sayın Belediye Başkanım Refik Eryılmaz ve Yönetimi, Sayın Ak Parti İlçe Başkanım Semir Özdemir, Sayın Gençlik Kolları Başkanım Bünyamin Reyhanoğulları, Sayın CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Sayın Hatay Mimarlar Odası yöneticilerimiz, Sayın Oda Başkanlarımız, Sayın Muhtarlarımız, Sayın sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, saygıdeğer meslektaşlarım, kıymetli misafirlerimiz ve basınımızın değerli temsilcileri ofisimin açılışında bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. Her anlamda benden desteklerini esirgemeyen sevgili ailem size de ayrıca teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. 
Mimarlık benim için bulunduğumuz çevreye değer katacak ve sizlere iyi bir yaşam kurgulayacak tasarımlar yapmaktır. Birincil amacım ilçemize, bölgemize hatta yarınımıza mimarlık sektöründe yeni bir bakış açıları kazandırmak, kalıcı katkılar sunmaktır. Ayrıca gündemi ve teknolojiyi takip ederek konfor alanlarımıza ve ihtiyaçlarımıza karşılık vermek, kreatif tasarımlar ve proje çözümler geliştirmekle birlikte mimari anlamda tarih kokan kıymetli bölgemize de ihtiyaç halinde bunu koruyarak tasarımlar geliştirmektir. Tasarladığımız her yapı aynı zamanda inşa ettiğimiz geleceğinizdir. Bu bağlamda kurduğumuz İpek Berber Mimarlık Ofisimin açılışına katılım sağladığınız için tekrardan hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Lora Organizasyon tarafından hazırlanan ikramlar davetlilere sunuldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim